Klassiska kupan & provsmakarglaset

Jag liksom många andra svenska ölbloggare hakade på Sejdelshopens förslag om att få några glas och testa och jämföra. Tidigare har jag skrivit om Teku-glaset därifrån som jag är väldigt förtjust i. Den här gången fick jag den klassiska kupan och sedan ett lite mindre glas som ofta används vid provsmakningar. Väldigt roligt.

wpid-wpid-20140205_191146-1.jpg

Kupan är som sagt en klassiker och jag tycker den fungerar riktigt bra till alla öltyper. Jag valde att använda kupan till min hembryggarspecial då jag ville att alla öl skulle få samma förutsättningar (se här, här). Så fort jag fick hem det valde jag det istället för kupan jag hade med ett slitet tryck från Örebro Öl & Whisky. Kupan har en klassiskt vidbotten som gör det enkelt att studera ölets utseende. Den här enklare kupan är den jag föredrar då jag tycker den ger bäst doftupplevelse. Näsan får plats i glaset när jag dricker vilket jag tycker är trevligt då doften är en så stor del i upplevelsen.

För endast 49kr/glaset får du ett stabilt, snyggt och prisvärt glas.

wpid-IMG_20140308_150236-1.jpg

Glas nummer två är ett mindre provsmakarglas som bäst gör sig när det ska provsmakas eller drickas mindre mängder. Totalt får det plats 21cl vilket gör sig bra till provningar. Öppningen är betydligt mindre än i kupan och till skillnad från det glaset når näsan inte riktigt ned i glaset. Däremot blir doften väldigt koncentrerad. Jag testade att frysdestillera en av mina hemmabrygder och då gjorde sig de få centiliterna väldigt bra i det mindre glaset. Jag har även druckit andra sorters öl ut glaset men jag tycker att det passar sig bättre till mindre mängder dryck.

Detta är ett perfekt glas för dig som vill bjuda på en provning med vänner eller gillar lite mindre glas.

Ettt sex-pack för 269kr känns definitivt överkomligt för ett sånt snyggt och bra glas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s