New Belgium – Trippel

Här kommer en öl ur marssläppet. Det är amerikanska New Belgium jag provar och det är deras triple som är bryggd med koriander. Det låter spännande och såhär på vårkanten känns det trevligt med en beglare!

Ölet är mörkt guldfärgat med en vit och lätt skumkrona. Vätskan är helt klar och skummet reser sig ett finger högt och faller sakta ned. Det lämnas en del rester efter efter det i glaset.

Det doftar somrigt i mitt glas. Blommor, halm, persika, aprikos och sädesslag. Ölen har bryggts med koriander och jag tycker det slår genom på ett elegant sätt. Viss kryddighet finns i bakgrunden och den belgiska jästen är närvarande.

Precis som doften smakar det somrigt och fräsch här. Halm, belgisk jäst, lite peppar, lätt humlebeska och fruktiga estrar. Väldigt rund, friskt ochvälbalanserad. Ölet är lätt utan att kännas vattningt, bubblig munkänsla.

Eftersmaken är kryddig och lång. Blommigt och fruktigt.

Det är verkligen en härlig triple som erbjuder rätt inslag. Humle, halm, och den där härliga belgiska jästen. Jag gillar den här och tycker att den gör sig bra. En härlig sommaröl som jag skulle vilja se mer av.

Betyg: 7.5/10

wpid-afterfocus_1394564759113.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s