Sierra Nevada Beer Camp IPA #93

Det kom två öl från Sierra Nevada nu i Mars. Detta är den fösta jag provade. Det är en IPA som bryggts på Sierra Nevadas Beer Camp. I kort är deras Beer Camp ett tillfälle då det bjuds in et par gäng fans som tillsammans med Sierra Nevada  brygger lite mer speciell öl.

Ölet är djupt bärnstensfärgad och vätskan är aningen grumlig. Skummet är ordentligt varmvitt och reser sig nästan tre fingrar högt. Det faller sakta ned och det lämnas en hel del rester efter det.

Det doftar gräsig humle med citrus, godas och rätt stor fruktig profil. Karamellig och trevlig maltig kropp i bakgrunden med en del doft av pilsner.

Styrka: 6,9%

Smaken erbjuder en härlig karamellig och kakig maltkropp som jag är förtjust i. Det tillsammans med ordentliga humliga inslag som inte tar överhand eller är för besk. Väldigt gott och välavvägd. Jag kan tänka mig att lite färskare såklart är bättre men jag tycker ändå att den är riktigt bra. Mango, grapefrukt, aprikos söta godisar, rostat bröd, örter och sirap. Mums.

Eftersmaken är elegant besk och karamellig.

Riktigt riktigt bra från Sierra Nevada. Jag har hör både positiv och negativt om den här men jag är positivt överraskad. Bra maltig kropp och god fruktig humle. Jag gillar.

8/10

Annonser

En reaktion till “Sierra Nevada Beer Camp IPA #93

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s