BrewDog Hardcore IPA

Punköl kräver punkbild! Detta är BrewDogs dubbel-IPA, eller Imperial IPA. Det är en öl som jag har lyckats missa. Den har alltid varit slut eller inte vart inne på mitt vanliga System så när jag var ute och åkte och såg den på hyllan tog jag såklart med mig den.

Ölen är mörkt kopparfärgad. Skummet är cremevitt och reser sig tre fingrar högt men lämnar just inga rester efter sig medan det sakta faller.

Doften är väldigt inbjudande. Typisk BrewDog-stil med ordentliga humlegivor som är härliga men samtidigt lite tunn. Bakom det där friska och härliga är det ganska tomt. Det doftar dock om söt karamellig malt, grapefrukt, tallbarr, mango, aprikoser, sirap, ljust bröd.

Smaken är kraftigt humlig med stor maltkropp, fin munkänsla och snäll kolsyra. Stor beska slå till direkt och humlen är onekligen närvarande. Grapefrukt, tall och mango. Mycket citrusfrukter, lime och ananas. Knäckig och aningarav sirap. Gott.

Eftersmaken är ordentligt besk och lämnar en lite örtig smak.

RIktigt bra från BrewDog som verkar ha hittat formen igen. Riktigt fräsch IIPA med stort humlebett som jag gillar. En stabil och prisvärd öl men som förmodligen får svårt att konkurrera med Oppigård Thurbo IPA och & Omnipollos Nebuchadnezzar som är aningen vassare.

Betyg: 8.5

Är osäker på hur BrewDog datummärker i Sverige men jag har batch 002 och utgångsdatum 6 januari 2015. Kan det stämma att dom kör ett år på datumet och att det är den andra batchen för i år?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s