Evil Twin Hipster ale

Här är en liten text som jag hade missat att ladda upp. Nu ingår ölen i beställningssortimentet och behöver inte privatimporteras.

Ytterligare en öl i mitt lilla privatimports-test. Evil Twin gör mycket bra öl och jag drack den här för inte jättelånge sedan när jag var ute och åt. Jag vet sedan tidigare att det är en stabil öl som jag gillar. Men nu är det dags att djupdyka lite.

Ölet har en härligt somrig orange färg och vätskan är grumlig och går inte att se genom. Skummet är vitt på unge fär två fingrar högt. Skummet är rätt långlivat och det lämnas en del rester kvar i glaset.

Styrka:5,5%

Doften är ordentligt humlig och doftar somrigt. Apelsiner, knäck, lime, mango. Mycket frisk och fruktig men det är humlen som verkligen träder fram. Doften är inte helt olik en klassisk västkust-IPA.

Precis som doften är humlen dominant i smaken. Det tillsammans med en förvånansvärt stor beska gör att jag direkt fattar tycke. Lime, citron, grapefruk, och med en stabil maltkropp gör att jag upplever den som välbalanserad. Knäckig och med en beska som slår igenom.

Eftersmaken är rätt besk för att vara en pale ale och håller sig kvar en bra stund.

Riktigt bra pale ale med en bra knäckig maltbas som tillsammans med stor beska med en hel del grapefrukt gör den väldigt trevligt. Trots att det inte är den färskaste burken jag har tycker jag ändå att den håller ihop bra. Bra jobbat Evil Twin

Betyg:7.5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s