Poppels DIPA

Ölet är bärnstensfärgat/ kopparrött, vätskan är klar och skumet är småbubbligt och reser sig två fingrar högt. Det lämnas inga rester efter skummet som sakta faller ned.

Det doftar ordentligt från humlen. Det är verkligen en humlebomb i näsan. Riktigt frisk humle med grapefrukt, tall, koda, gräs och citrus balanseras upp på ett snyggt sätt med hjälp av malten som doftar av ljust rostat bröd.

Styrka: 8%

Även smaken erbjuder ett riktigt kraftigt humleintryck. Stora givar humle ger en ordentlig beska men samtidigt är den inte obehagligt besk utan jag upplever den som riktigt välbalanserad där trots humlen med sin friska men kraftiga smak av exotiska frukter såsom grapefrukt och annans. Den bitiga humlen får bra stöd av malten och precis som vanligt lyckas Poppels leverera en öl som tar ut svängarna utan att ta ut svängarna. Kan man säga så?

Eftersmaken är lång och besk och humlen och aningen sötma från malten är trevlig.

Precis som jag har skrivit tycker jag att den är riktigt välbalanserad och den stora fruktigheten och beskan är snyggt underbyggd med malten. Som vanligt imponerar Poppels på mig och den här trevliga DIPA:n kommer jag köpa mer av. Det borde du med.

Betyg: 8.5/10 Guldkorn!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s