Sierra Nevada Imperial Red Ale #95

Även denna öl ingår i Sierra Nevadas Beer Camp-serie. Sverige fick två av deras Beer Camp öl och lite mer om projektet kan du läsa här

Ölet har en djupt röd färg som gränsar mot brun. Vätskan är lätt molning. Det sandfärgade skummet är två fingrar högt och faller sakta. Det lämnas en del rester efter det.

Humlen leverar en förvånadsvärt stort intryck. Jag hade inte riktigt räknat med så kraftig doft men det finns tall, exotiska frukter, citrusfrukter och en övergrpande beska. Sirap, vörtbröd, och kex slår mig också. Totalt sett luktar det väldigt bra om den här och efter två veckor i Thailand med deras ljusa lager är det nästan en uppenbarelse!

Styrka: 8,5%

Smaken erbjuder en skön västkustkänsla med citrus, tall, gräs. Smaken är kraftig som gränsar mot vass. Jag tycker inte att Sierra Nevada riktigt lyckas balansera upp den här ordentligt. Citrusen tar över och känns för vass. Jag hade önskat lite mer från malten och lite mer balans. Annars är det skön beska med många trevliga inslag men som inte riktigt hittar hem. Munkänslan är fyllig och kolsyran bra.

Eftersmaken är rätt lång med stor beska och mycket citrus.

Totalt sett är den en god öl där humlen spelar första fiol. Jag hade önskat en lite mer balanserad smak där jag tycker citrusen tar över. Annars ör det en god öl men riktigt riktigt bra doft!

Betyg: 6,5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s