Påsköl från S:t Eriks

Säsongsölen betygsätter jag 1-5 och inte 1-10 som normalt. Det gör jag för att jag betygsätter hur bra det är en säsongsöl. Altså: är det en bra påsköl? Hoppas det inte krånglar till det för mycket.

Mathias Dahlgren Påsköl

Ölet är ljust bärnstensfärgat och vätskan är klar. Skummet reser sig nästan två fingrar högt och det lämnas lite rester efter det.

Doften är maltig och erbjuder en trevlig stabil och brödig ton. Inslag av apelsin, mandarin och päron gör att det doftar gott.

Styrka: 5,3%

Smaken erbjuder lite mer av humlen och det är apelsin, aningen lakrits, citrus, och lite örter. Malten erbjuder en trevlig brödbas med en del knäck. Helt klart angenämt. Beskan känns bra och tar inte för stor plats. Munkänslan är lätt utan att kännas blaskig utan ger en bra känsla, kolsyran är bra bra.

Eftersmaken ger en trevlig beska som rundar av upplevelsen.

En riktigt trevlig påsköl som jag tror kommer göra sig bra till påskmaten. Detta är den godaste jag druckit där Mathias Dahlgren har varit inblandad.

Betyg 4/5

Påskale

Ölet är guldfärgat och vätskan helt klar. Skummet är vit och reser sig lite drygt ett finger högt. När det sakta faller ner lämnas lite rester kvar.

Det doftar ordentlig av humlen. Citrusfrukter såsom citron och grapefrukt med insalg av mango och honungsmelon. En lätt maltssötma finns även där.

Styrka: 5,5%

Även smaken domineras av humlen och jag är positivt överraskad. Grapefrukten och citronen är tydlig och honungsmelonen som jag tyckte fanns i doften finns även här. Det är en riktigt bra beska och jag gillar verkligen helheten.

Eftersmaken är besk och rätt lång.

Den här överraskade mig verkligen. En riktigt god öl med generösa humlegivar. En av S:t Eriks bättre på ett tag om jag ska vara ärlig. Riktigt kul!

Betyg: 5/5

Båda flaskorna var varuprover

Annonser

En reaktion till “Påsköl från S:t Eriks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s