Brouwerij Bockor N.V. – Cuvée Des Jacobins Rouge

Det här är bloggens första suröl. Jag har inte direkt druckit många suröl i mina dagar. Tidigt i min Systembolaget-karriär skulle jag och en vän lyxa till det en fredag och tog en 33cl-flaska för runt 100-lappen och delade på. Riktigt besvikna blev vi när vi upptäckte att det smakade vad vi då tyckte mer eller mindre vin. En del har hänt sedan dess och några suröl har glidit ned även om jag är en riktig novice på ämnet. Därför var jag tvungen att få tag på en flaska!

Ölet har en rätt mörk rödaktig färg och skummet är lätt beige. Vätskan är helt klar och det luftiga skummet faller snabbt ned utan att lämna några rester efter sig.

Det doftar ordentligt och fruktigt om ölet. Körsbär, dadlar, äpplen, syrliga godisar, ekfatslagringen bidrar med en lätt doft av vanilj och ek. Ölet har också en söt bakgrund.

Styrka: 5,5%

Smaken är ordentligt sur och kolsyran bubblar ordentligt i munnen. Upplevelsen är inte helt olik de turkos/ rosa sura flaskorna. Körsbären följer med i smaken och det smakar av syrliga äpplen, torkad persika, vanilj och karamell. Komplex smak, välbalanserad, lättdrucken och uppfriskande.

Eftersmaken är rätt kort med syrliga äpplen och körsbär.

Helt klart en god suröl med stor karaktär, fruktighet och sötma. Suröl är verkligen på g och man kan väl nästan säga att det är ”den nya IPA:n” i vissa kretsar.

Betyg: 7,5/10

Flaskan är ett varuprov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s