BrewDog – Old World India Pale Ale

Igår skulle jag efter min semester spela sista träningsmatchen innan fotbollssäsongen drar igång på riktigt. I en luftduell blev jag lite oturligt tacklad och ramlade på axeln och drog den ur led. Otrevligt sätt att avsluta sin söndag på! Hur som helst så hindrar inte det mig idag att lägga upp en öl som jag recenserat. Det är BrewDog som hyllar den gamla sortens öl som skickades till Indien. Den som kom att kallas India Pale Ale.

Ölet är mörkt bärnstensfärgat med drag åt koppar. Vätskan är aningen grumlig. Skummet är lär beige på nästan tre fingrar.  Skummet faller sakta och lämnar en del rester efter sig.

Ordentliga citrustoner sprider sig direkt,  bakom den finns det en maltig bas. Jag känner aningar av diskmedel och en viss dammighet. Jag upplever den lite trött trots att jag möts av de där ordentliga citron, apelsin och lime-dofterna tillsammans med lie örter.

Den ordentliga citrusen finns kvar i smaken men hör tar även malten större plats. Ljust bröd,  sirap, och knäck. Rätt besk men på ett snällt sätt.

Eftersmaken är söt, kexig och besk.

Lite kluven över den här. Helt klart trevliga inslag med citrusen och den knäckiga smaken. Samtidigt känns den lite gammal och trött. På ett charmigt sätt… Kanske är den lite gammal,  kanske är det rent av tanken med old world-temat. Äsch, jag gillar det!

Betyg: 7,5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s