Omnipollo x Prairie Potlatch

Ett sammarbete mellan amerikanska Prairie Artisan Ales och svenska nomadbryggeriet Omnipollo. Omnipollo är kända för sin påhittighet och kärlek till spännande och öl som tänjer på gränserna. Nu är det dags för deras Potlatch att göra entre. Den släpptes nu i månadsskiftet på de små partierna och än finns det flaskor kvar att köpa.

wpid-20140422_193027.jpg

Ölet är ljust guldfärgat och vätskan är lätt grumlig. Skummet är vitt med luftiga bubblor. Det tre fingar höga skummet faller snabbt men lämnar en lätt skumkrona på toppen. Det blir inga rester efter skummet.

Det doftar av svenska sommarfrukter. Främst omogna päron, syrliga äpplen, krusbär. Det finns även toner av fläderblom, halm och nyklippt gräs. Lite mer exotiska inslag av ananas finns även här. En förnimmelse av sommar helt enkelt. Frisk och inbjudande doft.

Smaken är fylld av exotiska frukter. Kiwi, lime, mango, ananas, stjärnfrukt, physalis. Wow, mosaichumlen i toppform. Lagom brett i smaken och jag upplever den som nästan perfekt kombinerad med resten av ölet. Den friska beskan tillsammans med lite halm och kex gör det till en superhärlig upplevelse. Munkänslan är lätt och kolsyran frisk.

Eftersmaken har en del brett och en härlig fruktig eftersmak.

Oj vilken härlig Omnipollo-öl. Jäklar vad bra den är. Fantastisk doft med all sin fruktighet. Samspelet mellan alla smaker gifter sig galet bra och Omnipollo befäster sin position i mitt hjärta. Vad jag har sett så har en del inte alls varit imponerade och kanske drog det ner mina förväntningar och glad är jag för det för då fick jag blir riktigt starkt positiv överraskad.

Betyg: 9/10

Annonser

3 reaktioner till “Omnipollo x Prairie Potlatch

  1. Jag håller fullkomligt med i din recension! Själv beställde jag genast 3st. till efter första provningen 🙂

  2. […] Idag är det brygg dag. Efter att flera kvällar har gått åt till uppstart med fotbollen igen efter dels min axelskada i under försäsongen och sedan sommaruppehållet har jag och min bryggarvänn Niclas lyckats ordna en kväll där vi båda var lediga. Vi var nog egentligen mest sugna på att brygga en IPA men på grund av vädret och värmen så styrde vi bort från det då hemma hos mig är det svårt att få till en vettig jästemp. Istället föll valet på vår förälskelse saison. Innan sommaren drog i gång bryggde vi en enkel saison med främst pilsnermalt,lite münchnermalt och lite havregryn. Den humlades sedan försiktigt med mosaic efter inspiration från Omnipollos grymma Potlatch. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s