De Halve Maan – Straffe Hendrik Tripel

Som jag berättade i och med att jag lade upp Straffe Hendrik Quadrupel tågluffade jag och en vän förra sommaren och ett av stoppen blev ett besök hos belgiska De Halve Maan. Nu är det dags att skriva om deras andra flaggskeppsöl; Tripel. Snart lanseras även deras nya öl med vildjäst. Hoppas att jag kommer få tag på en flaska för provsmakning!

wpid-20140319_193804.jpg

Ölet är guldfärgat med och skummet är vitt och, fluffigt och reser sig nästan tre fingrar högt. Det lämnas en del rester kvar i glaset efter det sakta faller ned.

Det doftar stort och blommigt om den här trippeln. Den belgiska jästen är påtaglig och allt som följer med det. Halm, persika och ljust bröd. Det finns gräddiga inslag bakom de första jästdoften. Skumbananer, örter, kryddigt och rund upplevelse.. Det doftar riktigt bra om den här.

wpid-20140319_193734.jpg

Styrka: 9%

Ölet erbjuder en stor och trevlig maltkropp med en klassisk och fyllig munkänsla. Den belgiska jästsmaken är trevlig och rund. Jag upplever den som väldigt somrig, frisk, fräsch och som väldigt välbalanserad. Halm, örter, honung, Humlen bidrar med viss beska. Trots den höga alkoholhalten upplevder jag den inte som spritig. Aloholen är snyggt gömd.

Eftersmaken är medellång och lämnar en del beska och söta inslag.

Det här är en av mina favoritöl. Jag skulle vilja dricka den mer ofta än vad jag gör. Kanske är jag färgad av mitt besök i härliga Brygge där jag drack den direkt på bryggeriet. Det är något speciellt med att dricka öl på plats. Men trots det så är det en riktigt, riktigt god öl!

9/10

Flaskan var ett varuprov

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s