BrewDog Old World Imperial Russian stout

Medan många ölentusiaster samlas i Köpenhamn för Mikkellers ölfestival Copenhagen Beer Celebration för att dricka otroligt mycket spännande öl är jag kvar i Örebro. Som tur är kommer det i alla fall lite nyheter imorgon till Systembolaget. Den här ölen drack jag för ett tag sedan och blev positivt överraskad. Tanken med ölet är att göra en öl på samma sätt som förr i tiden när ölet skulle skickas från England till Ryssland.

Kolsvart vätska med ett skum som liknar creman på en espresso. Skummet reser sig nästan tre fingar högt och eftersom det sakta faller lämnas en del rester i glaset.

Det doftar kraftigt om BrewDogs  stout. Sirap, vörtbröd, kaffe, choklad, lakrits och aningen syrliga toner. Verkligen lovande doft.

Styrka: 9,5%

Smaken är djupt maltig med stora doser sirap, mörkt bröd, kaffe och choklad och lakrits. Många mörka och dova smaker. Munkänslan är aningen oljig och tjock vilket jag gillar. Välbalanserad och snygg.

Eftersmaken är riktigt chokladig och lång.

Riktigt god stout som imponerar. Jag har sett den få rätt dåliga betyg runtomkring men jag gillar den. Perfekt flaska att dela på två. Bra munkänsla och välbalanserad dryck. Chokladsmakerna är riktigt bra.

Betyg: 8

Annonser

2 reaktioner till “BrewDog Old World Imperial Russian stout

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s