Does it Suck? Lagunitas Sucks

Ölet är från amerikanska Lagunitas där jag bara har haft bra upplevelser tidigare vilket lovar gott. Ölet heter Lagunitas Sucks – Brown Shugga’ Substitute ale och ska vara en ersättning till populära Brown Shugga’ som blev så lyckad att den bryggdes igen.

Tråkigt att Galateas lapp sitter mitt över etiketten!

Ölet är gyllengult och vätskan är helt klar. Skummet är vitt och blir tre fingrar högt. Skummet är riktigt långlivat och lämnar ordentliga rester efter sig.

wpid-20140505_205039.jpg

Humlearomerna är riktigt fylliga och härliga. Fruktigt med mandarin, persika, mango och grapefrukt. Kanske lite ananas också. Lätt men frisk beska. Bakom den härliga och somriga humlen lurar en söt och bra kropp som påminner om rostat bröd. Verkligen lovande hittils.

Styrka: 7,8%

Jag kan börja med att säga att smaken är helt grym. Härlig munkänsla och kolsyran känns väl i balans. Men det är verkligen smakerna av godisnappar, grapefrukt, tropiska frukter, aprikos som verkligen lyfter och tillsammans med karameller, ljust bröd är det riktigt trevligt. Den är otroligt välbalanserad där beskan, sötman och nyanseringen är spot on.

Eftersmaken är karamellig med rätt stor beska.

Betyg: 9,5

Jäklar vilken god amerikanare. Är det någon som vet när den är bryggd? Eller skit i det. Den är för god för att bry sig om sånt. Grym balans och stor smak gör detta till en riktigt bra öl, och nej, den suger inte.

Annonser

En reaktion till “Does it Suck? Lagunitas Sucks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s