All In Brewing/ De Molen Okidoki IPA

Kul med öl från göteborgarna All In Brewing. Det blir min första öl jag recenserar från dom. Det är ett sammarbete mellan All in & De Molen. Lovar gott! Som en liten sidogrej kan jag rekomendera deras Hype IPA som finns på krogar och som om jag inte minns helt fel även kommer att komma till Systembolaget. Den är grym. Men nu dags för Okidoki som släpptes i Systembolagets små partier för lite mer än en månad sedan.

Det är en rätt klar öl jag häller upp trots en ordentlig bit jäst i botten. Färgen är bärnsten med orange inslag. Skummet är varmvitt och reser sig tre fingrar högt. Det bubblar ordentligt. Det lämnas endast små rester av skummet som faller.

Doften är tydligt humlecentrerad med stora inslag av citrus,  mango,  ananas, söta godisar och en trevlig doft av kex och knäck. Även spår av jästen finns i näsan.

Styrka: 6,9%

Smaken är ordentligt besk och den tydliga humlen finns kvar. Ananas, tallkoda, citrusfrukter såsom lime och citron, omogen mango och som sagt en ordentlig beska.

Eftersmaken erbjuder en lång eftersmak och den känns frisk trots stor beska.

Trevlig och ordentligt humlad IPA som jag gillar. Jag hade önskat en lite bättre balans mellan den stora beskan och malten.  Trots det är den riktigt trevlig i vårsolen!

Betyg: 7.5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s