Oppigårds – Fatboy Brown

Et öl från Systembolagets små partier som lanserades i april. Det är ett sammarbete mellan Fatboy och Akkurat som nu har bryggts i större skala och släpptes då utanför krogen. Kul!

Ölet är mohoganyfärgat med ett beige och luftigt skum. Det faller ganska snabbt och lämnar vädligt lite spår efter sig.

Det doftar både humligt och maltigt vilket är trevligt och det är svårt att säga vad som egentligen spelar förstafiol här. Det är nog malten som tar över men visst försöker humledoften ta sig fram. Den rostade malten bjuder på dofter av lätt kaffe, choklad, sirap, vörtbröd och nötter, medan den amerikanska humlen bidrar med en lite styvare doft av citrusfrukter. Det lovar gott.

Styrka: 5%

Det smakar ordentlig av mörkt sirapsbröd och choklad. Stora delar hasselnötter och valnötter. Trevligt! En bra blandning mellan den nötiga smaken som jag vill ha i mina brown ales men samtidigt i en liten mordernare tappning. Kul att smaka och jag tycker Oppigårds lyckas balansera helheten bra här.

Eftersmaken är chokladig och brödig utan större beska.

Som sagt tycker jag att Oppigårds har lyckats med en mordern brown ale som känns välbalanserad och smakrik. Vad gäller betyget är det lite svårt. Kanske inte världens mest spännande eller fantastiska öl. Men jag har ingenting att klaga på. Den är god och bra. Det förtjänar nog ett bra betyg!

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s