Uinta – Dubhe Imperial Black IPA

Ölet är från Utah och är bryggt med hampafrön vilket är lite kul och så vitt jag vet är det den första ölen jag dricker med hampa. Är det något ni har provat?

Ölet jag häller upp är klart men riktigt mörkt, men när jag håller upp glaset ser jag hur ljuset tar sig genom. Skummet är ljusbrunt och blir nästan tre fingrar högt. Det är långlivat och lämnar ordentliga rester efter sig.

Doften är inbjudande med riklig humlearom. Det doftar av tallkoda, exotiska frukter, lite gummi, och lätta lätta chokladtoner. Den ger ett aningen trött intryck men trots det tycker jag att det doftar bra. Användandet av kraftigt rostad malt går inte helt omärkt förbi utan bidrar med dofter av sirap, farinsocker, och vörtbröd.

Styrka: 9,2%

Smaken är ordentligt besk så som en dubbel-IPA skall vara. Utöver beskan smakar det av snarare mer från de mörka inslagen än av humlen. Kaffe, sirap och farinsocker är de tydligaste inslagen. Kakao och bröd finns även där. Munkänslan är fyllig men kolsyran känns lite bubblig.

Eftersmaken är besk med syrlig kakao och kaffe.

wpid-20140513_202635.jpg

Överlag en rätt trevlig svart IPA. Eller India black ale som en del kallar det. Bara balans mellan det rostade och kraftiga och det lättare och fruktigare. Jag är imponerad över hur välbalanserat det är mellan de två måste jag erkänna. Men trots det så blir jag inte så blown away av ölen men helt klart nöjd.

Betyg: 6,5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s