Evil Twin Low Life

The Golddigger of beers står det på sidan av ölen. Vad ska man vänta sig då egentligen? En aldedes för dyr pilsner? Jag hoppas det finns lite substans i den här ölen från det annars väldigt starka Evil Twin. Ölen har beskrivits som en välhumlad pilsner vilket borde lova gott. Jag borde ha valt ett bättre glas men jag var så sugen på att dricka ur min beercup. Så är det ibland!

Ölet är ljust guldfärgat och det skummar kraftigt. Det är rätt stora bubblor som är långlivade och lämnar lite rester på insidan av glaset. Vätskan är aningen molning.

Styrka: 5,5%

Det första som slår mig när jag stoppar ner näsan i glaset är den stora brödigheten. Ljust bröd, ordentligt maltighet, örer och lite jäst. Hyfsat typisk pilsnerdoft men med lite mer drag av humlen. Humlen bidrar med dofter av citron och örter.

Smaken är precis som doften maltig och brödig. Jag hade nog väntat mig lite större smaker från humlen men jag tycker att den ändå är väldigt krispig och fräsh. Hög hinkabilitet. Örterna återkommer i smaken och skal från citrusfrukter med en enkel beska gör den välbalanserad. Det händer inte jättemycket här men det är en enkel och rätt rak öl.

Eftersmaken erbjuder en liten beska och brödighet men är kanske inte den mest spännande.

Överlag en sjyst pilsner med hög hinkabilitet. Jag skulle definitivt välja den här framför alla industripilsner som serveras på uteserveringar under sommaren. Dessvärre är det inte så mycket mer än så. Det händer inte jättemycket men den är helt klart stabil men inte så mycket mer.

Betyg: 6/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s