Dugges Bärliner

Detta är den första flaskan jag provar av de jag införskaffade under junisläppet. Det är en Berliner Weisse bryggd med hallon. Låter lovande, inte sant?

Ölet är rosa-orange och påminner lite om rosévin i färgen. Det lilla skummet som bildas lägger sig snabbt och lämnar inga spår efter sig.

Doften är härligt somrig med stor bärdoft. Hallonen är slår genom ordentligt i doften. Det är både bär och blommorna jag känner. Lite spår av nypon, fläder och vindruvor. Riktigt somrigt.

Stryka: 3,6%

Smaken domineras utav hallon men jag upplever den inte som over the top utan högst välbalanserad bland de blommiga smakerna. Lite blodapelsin och röd grapefrukt. Den är lite syrlig och den lämnar ett torrt intryck. Väldigt läskande. Munkänslan är lätt och fräsch och kolsyran känns påminner champagne.

Eftersmaken är blommig, syrlig, mycket hallon och torr. Riktigt bra här.

Wow vilken öl! Superfrisk, fräsch och läskande. Hallonen lyfter verkligen helheten och jag blir lycklig när en rolig ingrediens höjer ölet. Jag såg någon som skrev att den blev lite lik hallonsaft, men det gör mig ingenting. Den syrliga smaken och det torra avslutet gör att jag blir lite kär. Jäklar vad bra. Önskar att jag hade en låda till av den här.

9/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s