Hembryggning

Att brygga öl hemma har verkligen fått fäste på mig. Ni som följer mig på instagram hänger med och ser när jag brygger och lite bilder på mina alster.

Jag började med Lilla Köksbryggeriet och har sedan dess har det införskaffats ordentligare grejer med en stor kastrull flera hinkar, vörtkylare med mer. Jag är frälst.

Hittills har jag bryggt en pale ale, två ipor, en imperial stout och även en brown ale och IPA med köksbryggeriet.  Det har såklart varit blandade resultat men efter den tredje bryggningen tycker jag att vi gjorde en riktigt god IPA som jag inte var rädd för att bjuda på. Det är väldigt kul att se hur snabbt man får ett bättre resultat.

Idag skall jag prova vår saison. Vi provsmakade den förra veckan och den verkade lovande! Innan jag provsmakar den skall jag dock iväg till den lokala återförsäljaren och hämta råvaror. En DIPA med massa humle skall det bli!

Jag är långt ifrån fullärd och det finns massa riktigt bra hembryggarbloggar men jag funderar ändå på att bygga ut hembryggar-delen här på bloggen. Kanske slänga upp lite recept och så? Någon kanske tycker att det är intressant att se vad jag brygger, och kanske kan jag få lite bra feedback på sammansättningarna?

 

 

 

Annonser

2 reaktioner till “Hembryggning

  1. Grymt! Ser gärna att du berättar mer om att brygga hemma! Recept, tillvägagångssätt, ideer och betyg från dig och dem du bjuder är mycket välkommet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s