All In Brewing – Hype IPA

Näst ut bland juniölen är Göteborgsbaserade All In Brewing som jag gillar och just Hype IPA drack jag på fat och blev väldigt förtjust!

Ölet är mörkt gyllengult. skummet är vitt och finbubbligt. Det reser sig lite drygt ett finger högt och faller sakta. Kvar blir en lätt skumrkona kvar. Det lämnas inte mycket rester kvar längs glasets insida.

Styrka: 5,6%

Doften jag möts av är kraftigt humlig. Det är tropiska frukter med mango i spetsen. Tallbarr, koda,och även citrusfrukter såsom lime, apelsinskal och aprikoser. Tillsammans med den kraftiga fruktigheten ligger det en söt och knäckig botten med sötmandel, bröd, honung och lite örter.

Smaken är oväntat lätt och och inte så besk och humle-juiceig som jag hade väntat mig. Den känns ganska frisk med blodgrapefrukt, lime, honung, sirap och aprikoser. Beskan smyger sig på först efter några sekunder i munnen. Vätskan är mjuk och len.

Eftersmaken är rätt lång med stor beska och tall.

Jag är lite kluven inför All in:s öl. Jag drack den på tapp på en pub här i Örebro lite tidigare i år och då möttes jag av en ljusare öl och skummet var mer storbubbligt. Ölen såg ut som humle-juice och doftade och smakade precis så. Jag tyckte att den snarare var lik Omnipollos Fatamorgana och kanske till och med bättre än den. Men nu är det en mycket mer maltigare och sötare öl vilket är väldigt gott. Men inte alls vad jag väntade mig. Jag hade inte gissat på att det var samma öl. Underligt, men inte otrevligt.

Som referensbild har jag den här instagrambilden, det är visserligen med filer men skillnaden syns.

allin

Betyg: 7,5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s