Jag bryggde en DIPA i måndags

Som rubriken berättar bryggde jag och min bryggarvän Niclas en DIPA i måndags. Receptet hittar du någon post ner i bloggen. Receptet är en klon på Kern River’s Citra Double IPA. För oss är det den mest humlepackade ölen vi bryggt hittills.

Jag köpte humlepåsar som jag tänkte skulle underlätta vid slutet av koket då vi har använt oss av saftsilar som ganska snabbt brukar sättas igen. Jag läste dock efter första humlegiven att utbytet blev sämre med påsar och att det behövde korrigeras med ökad mängd. Lite skrämd av det hällde vi ut humlen och fortsatte utan. Är det någon som har koll på just den biten, blir det verkligen sämre utbyte?

Kylningen gick snabbt med den nya vörtkylaren och allt gick bra. Vi har inte riktigt lyckats med våra vortex:ar (eller som vi säger vörttex) innan men nu gav vi det en ny chans. Efter en lite geggig start kom det sedan riktigt klar och fin vört vilket underlättade bortsilandet av humlegegga. Totalt blev det 15 liter ner i jäskärlet som nu står och jäser i min garderob.

När jäsningen har avtagit skall jag torrhumla i tre omgångar. Jag har nog tänkt att tappa om på sekundär för det och köra med humleåsar med tyngder i. Jag har fått en del bra tips av Stefan via instagram vilket jag är väldigt tacksam för.

Over and out.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s