Evil Twin – Femme Fatale Yuzu Pale

Roliga Ewil Twin har nu bryggt en IPA med brettanomyces och yuzufrukt. Den släpptes nu i juni och jag har haft ögonen öppna efter Femme fatale, och nu kom en variant på den, Femme fatale yuzu pale så det var bara att slå till!

Ölet jag häller upp är ljust orange med ett luftigt vitt skum som reser sig lite drygt två fingrar högt. Det faller sakta ned och kvar blir en hel del rester. Vätskan är lite molnig.

Styrka: 6%

Doften är otroligt inbjudande. Massa trevliga citrusfrukter. Grapefrukt, mandarin, passionsfrukt och aprikos. Det är ordentligt med tropiska dofter. Det finns även dofter av knäck, halm, honung och örter. ”Bretten” lämar också spår i doften. Lätt drag åt hästhållet finns. Men verkligen på ett elegant sätt.

Smaken är också den väldigt fuktig och yuzufrukten bidrar precis som i doften stort med dragen av mandarin och grapefrukt och den känns nästan lite torr. Rätt stor beska från humlen och jag upplever den som frisk och fräsch. Brödig, knäckig och stabil maltbas med tropisk annanas och lite passionsfrukt. Ölet känns fylligt och kolsyran känns pigg. Jag är ett stort fan av den.

Eftersmaken är lång och erbjuder en bastant beska och fruktighet. Nästan lite torrt avslut.

Wow vilken god öl, stor fruktighet, snygg beska och bretten tillför verkligen till helheten tycker jag. Jag gillar!

9/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s