Höganäs/ High Nose Brew – Twisted Twin

Jag stötte för första gången på Höganäs på Örebro Öl & Whisky-festival i höstas. Där drack jag deras riktigt bra och cleana lager och apa. High Nose Brew är Höganäs mer experimentella del.

Ölet är guldfärgat och vätskan disig. Skummet är vitt och reser sig tre fingar högt. Det är riktigt långlivat och lämnar efter sig en del rester.

Styrka: 7,2%

Doften är kraftig humlig. Massa tropiska frukter såsom ananas, grapefrukt, citrusfrukter, koda och godisnappar. Mycket gott och med lite torrt och strävt avslut i doften. Aningar av cornflakes och och rostat bröd.

Smaken erbjuder större trevlig beska som slår till direkt. Humle med blodgrapefrukt, ananas, aprikos, honung och örter. Beskan är riktigt kraftig men på ett snyggt sätt och alkoholen är väl gömd. Tall och det lite sträva finns även här. Malten ligger i bakgrunden.

Eftersmaken ger mycket citrus och beskan ligger kvar länge.

Riktigt god och fuktig dipa sim jag gillar. Inte alls så söt och kakig sin många dipor är men jag tycker att den i sitt extrema sätt är välbalanserad. Bra som vanligt från duktiga Höganäs. Prova även deras lager och apa!

Betyg: 8,5/10

Ölet får även guldkorn-utmärkelsen!

Annonser

En reaktion till “Höganäs/ High Nose Brew – Twisted Twin

  1. […] Dessutom så fick jag äntligen tid att hämta ut min lilla beställning med öl från södra Sverige, Brewski, High Nose Brew/ Höganäs, All In Brewing & Nekd fick följa med hem. Recensioner på dessa kommer, och är du redan nu nyfiken på Twisted Twin så finns den här […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s