BrewDog 5 A.M. Saint

Vilket underbart väder som slagit till vårt avlånga land (i alla fall här i Örebro!)!

Jag tänker ta och dricka en av Stocholm Brewings öl som även skall recenseras, och mitt i allt hittar jag en recension från april. Minst sagt hög tid att publicera den!

Ett öl av populära BrewDog. Ytterligare ett av deras alster har tagit sig in i Systembolagets fasta sortiment och jag fortsätter att bli imponerad av de ölen som vi får till vårt monopol.

Jag möts av en trevlig röd färg och vätskan är klar. Skummet reser sig drygt ett finger högt och lämnar inga direkta spår efter sig när det faller ned.

Styrka: 5%

Det doftar friskt och humligt med en trevlig maltsötma. Apelsin, örter, knäckebröd, och lite karameller. Ovanligt simpel doft för att vara en BrewDogöl men helt klart trevlig.

Smaken är ger en fyllig maltsmak där det finns viss brödighet, rätt stor beska tillsammans med sirap och torkade äpplen och aprikoser. Trevlig öl med hög hinkabilitet. Jag upplever den som ganska torr.

Eftersmaken är ganska intensiv först men mattas snart av och lämnar en viss beska med örter.

Trevlig öl men inget som vänder upp och ner på min värld. Plus för hög hinkabilitet och den torra känslan. En bra törstsläckare och jag gillar beskan i smaken och det är trevligt med en till bra öl i fasta sortimentet. Men lite för anonym för de högre betygen.

Betyg: 6,5/10

Bilden är från systembolaget.se eftersom min bild kommit bort p.g.a. telefonbyte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s