Stockholm Brewing co Besserweisser

Jag fick ett par öl av Stockholm Brewing Co för två, tre veckor sedan och nu är det dags att prova nummer två. Det är en weissbier eller helt enkelt en veteöl. Mitt weisbierglas kom bort i flytten så jag får gott nöja mig med ett pilsnerglas. Men men… Ska jag vara ärlig har jag inte druckit allt för många veteöl, jag fastnade aldrig för stilen så jag har valt annat när det funnits alternativ. Nu ska jag däremot smaka den här som släpptes i Systembolagets beställningssortiment nu i juli. Det ska såklart bli kul!

Måste även nämna att jag tycker deras etiketter är himla snygga, kalla det hipster om du vill men jag tycker dom är läckra!

Vätskan är ljusbrun med drag åt orange och vätskan helt grumlig. Jag måste hälla väldigt sakta för att det pigga skummet inte skall fylla hela glaset. Det lämnas en hel del skumrester i glaset när det sakta faller ner.

Styrka: 5%

Doften erbuder den typiska skumbanan-jästigheten men bakom den finns det även fler inslag. Lite blommor och fläder men också honung, örter och en del brödighet.

Smaken har ordentligt med skumbananer som jag väntar mig på ett helt klart trevlig sätt. Jag tycker mig känna att honungen, örter följer med men den överraskar samtidigt med en del humlebeska som är trevligt. Honungssmakerna upplever jag bidrar med lite sötma och det finns även en del bröd här.

Eftersmaken smakar mest av skumbananerna och bröd.

Himla trevlig weissbier som känns välbalanserad och smakrik. Som jag nämnde är jag inget stort fan av stilen men jag tycker definitivt att den här slinker ner en solig sommarkväll.

Betyg: 6.5/10

Flaskan var ett varuprov

Annonser

En reaktion till “Stockholm Brewing co Besserweisser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s