Green Flash – Green Bullet Trippel-IPA

Riktigt bra Green Flash Brewing står för den här trippel IPA:n. Precis som en dubbel IPA är kraftigare än en vanlig IPA, är den här då… ytterligare krafitgare. Högre alkoholhalt och mer humle kan man väl enkelt säga. Ölet är inhandlat hos De Molen efter mitt besök i deras bottleshop. Det här var den enda ölen jag köpte som gör sig bäst färsk. Tyvärr är den inte purfärsk, men det får nog duga ändå!

Ölet är orange och vätskan molning. Skummet reser sig drygt ett finger högt och faller sakta ned och lämnar endast få rester kvar av skummet längs glasets insida.

Styrka: 10,1%

Doften är explosivt humlig, massor av besk röd grapefrukt, blodapelsin, ananas, aprikoser, limeskal, citronskal. Trots den ordentliga humligheten finns det en viss maltsötma som balanserar upp helheten även om det finns viss doft av alkohol. Det doftar ruskigt bra.

Smaken slå mig direkt med sin stora humlighet och beskan är snabb på att följa efter. Precis som i doften finns här grapefrukt, ananas, lime- och citronskal och apelsinmarmelad. Mycket tropiska frukter som precis som doften balanseras upp av en elegant sötma och lite brödiga toner. Tallbarr och lite gräs finns även där. Jag tycker den här känns otroligt välbalanserad och dom 10,1% känns inte alls av. Ölet är fruktigt, beskt, lätt sött och riktigt välstämd. Det är svårt att inte gilla den här. Ölet känns fylligt och vätskan är mellanlen.

Eftersmaken lämnar ordentligt beska avtryck utan att kännas kantig och vass.

Otroligt välbalanserat öl och på sina 10,1% känns helheten väldigt bra. Jag gillar framför allt hur de beska och lite vassa tropiska frukterna balanseras upp med en riktigt fin sötma och de små lite brödiga inslagen. En fröjd att dricka trots att den tyvärr inte var purfärsk.

Betyg: 9,5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s