Stockholm Brewing Saison d’etre

Den andra av ölen jag fick hemskickade av Stockholmsbryggeriet, första ölen jag provade var deras veteöl som du kan läsa om här!

Precis som deras veteöl så fortsätter dom med ursnygga etiketter, och det här är nog min favorit av de tre. Den populära ölstilen skall nu tolkas och efter en god Besserveisser har jag nu småhöga förväntningar, kul!

Ölet är bärnsten-brun-orange och vätskan grumlig då lite av jästfällningen följde med, innan det betydligt klarare. Skummet är vitt och reser sig två fingrar högt. Det relativt långlivat och kvar lämnas en lätt skumkrona. Det lämnas just inga rester efter det i glaset.

Doften är på härligt saison-vis jästig och lite kryddig. Fräscha örter med brödiga, lite jordiga inslag och frisk citrus och aningar av päron gör att den här känns lite extra på hugget.

Smaken är är stor och blommig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men blommor, fläder och sommar. Lite kryddor och örter även här och med en rätt tydlig maltig bakrund bidrar med bröd och knäcke. Munkänslan är medelfyllig och värskan är len. Bra och riktigt trevliga smaker.

Eftersmaken är meddellång med viss brödighet och lite jäst.

Riktigt bra Saison från stockholmsbryggeriet. Jag gillar den blommiga upplevelsen och den brödiga basen. Riktigt bra sommaröl som ger mycket smak utan att kännas tung. För mig hamnar den helt klart i toppskiktet bland svenska saisons.

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s