Grythyttan Folköls-IPA

Ett öl som jag hittade på ICA-affären i Nora när jag var där med jobbet. Det blev en folköls-IPA, en Bohemian lager, även den från Grythyttan och en lättöl från bryggeriet i Nora. Roligt med lite lokal hantverksöl. Vi får se vad dessa låg-abvare har att ge!

Dessutom lyckades jag dricka upp den innan jag insåg att jag inte tagit en bild!

Ölet är bronsfärgat och vätskan är nästan klar. Skummet är varmvitt och reser sig två fingar. Det lämnas lite rester efterskummet och kvar blir en liten skumkrona.

Styrka: 3,5%

Det doftar lätt om ölet. Toner av citrustoner och mango. Jag upplever doften som lite sänkt bakom en slöja. Dofterna når inte riktigt fram utan den känns lite dammig. Inte otrevlig, men lite för svagt. Lite mer hade jag önskat.

Smaken är frisk och lätt. En maltig bas med tropiska frukter. Det känns som en avklädd IPA. Beskan är inte direkt påtaglig men det finns en liten humlebeska i bakgrunden.

Eftersmaken är medellång.

En anonym IPA, men det är en folköl så kanske ska jag inte vänta mig mer. Jag hade önskat lite mer drag i de senare humlegivarna för att öka humlesmaken och doften. Det hade lyft helheten för mig. Med det sagt tycker jag att det är en rätt ok folköl. Mer spännande än giganternas folkölsalternativ. Kul men jag hoppas på lite mer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s