Great Divide Hercules Double IPA

Den första ölen som jag provar ur mitt augustiköp. Det blir den här dubbel-IPA:n från det ofta biljanta bryggeriet Great Divide, det här är en hyllad öl och stoltserar med betyget 100/100 på ratebeer.com. Det är inte illa.

Ölet är bärnstensfärgat och det varmvita skummet reser sig lite drygt ett finger högt. Det är riktigt långlivat och kvar lämnas lite rester längs glasets insida efter det sakta faller.

Styrka: 10%

Doften är kraftigt humlig, nästan vass. Väldigt söt aprikos, exotiska frukter som mandarin, mogen mango och ananas. Exotiska men som sagt väldigt söta inslag. Lite alkohol i bakgrunden och viss brödighet.

Smaken är inte helt oväntat rivigt besk och dom exotiska frukterna i form av mango, ananas och aprikos finns här men den där sötman som kändes tydlig i doften är nu utbytt mot hårdare och vassa varianter. Det låter kanske dåligt, men det är det inte. Den stora beskan vägs upp rätt bra med lite bördigare och sirapstoner. Ordentligt med koda och tall och det känns som att bita i en omogen grapefrukt nästan, jesus. Det finns något lite lakritsaktigt här som drar åt örthållet och helt klart värmande alkohol. Munkänslan är fyllig och bra men aningen vass.

Eftersmaken är besk och lämnar avtryck av tall, koda och örter.

Verkligen mäktig dubbel-IPA som ger kraftiga intryck hos mig. Dessvärre tycker jag inte att Great Divide riktigt får till den där fina balansen som dom har hos många öl. Jag upplever min som lite för vass i kanterna, men jag kan tänka mig att många tilltalas av det. Jag hade hoppats på en riktig humlebomb som var lite mjukare om hörnen. Men trots det är det svårt att inte imponeras av Great Divide,

Betyg: 9/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s