PangPang libertango

Jag fick en stor laddning öl av Fredrik på PangPang inför en grej jag har skrivit som till och med skall tryckas. De ölen som inte kom med i tidningen skrev jag om själv. Här kommer en av dessa. Det är en saison brygg med fläder vilket låter väldigt lovande!

Ölet är ljust bärnsten med ett vitt luftigt skum som reser sig två fingrar högt. Skummet faller sakta och lämnar ordentligt med rester efter sig i glaset.

Doften upplever jag som lite anonym och dov. Doften är av bröd och kryddig, pepprig, citrus och som väntat lite fläder.

Smaken är rätt fruktig med äpplen, aplesin, ljust börd, örter. Flädern som jag hade höga förväntningar på infinner sig inte riktigt som jag hade hoppats på utan är lite anonym. Ölet är rätt beskt, något jag gillar men det håller sig inte riktigt enligt till stilen. Jästen blir lite undrantryckt av beskan. Det liknar kanske snarare en belgo-pale ale.

Eftersmaken låter jästen att komma fram lite och lämnar ett medellångt avtryck.

Ölen är rätt god, men inte vad jag hade väntat mig. Jag hade önskat mindre beska och lite mer fläder. Trots det är det gott , men den lyfter inte riktigt.

Betyg: 6,5/10

 

Flaskan vad ett varuprov

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s