Avery Brewing co – Maharaja

Lite öl från Augustisläppet skall här recenseras. jag gillar verkligen Avery och jag har verkligen gillat de ölen jag druckit ab bryggeriet. Det lovar gott och jag vet att Maharaja är väldigt uppskattad bland IPA-älskare!

wpid-img_20140822_185710.jpg

Ölet är bärnstensfägat och vätskan är nästintill helt klar. Skummet är lätt gult till färgen och finbubbligt. Det reser sig nästan tre fingrar högt och faller väldigt sakta. Efter det blir det ordentliga rester av skummet.

Styrka: 10,2%

Doften är ljuvt humlekraftig med massa mango och ananas. Sådär härligt tropisk och inbjudande med grapefrukt, lite grön banan, physalis, stjärnfrukt och tall. All den här humlehärligheten balanseras otroligt väl upp av lite bröd, sirap och örter. Söt och besk-torr på ett bra sätt.

Smaken är typisk västkust-IPA i världsklass. Mangon, grapefrukten och ananasen är lika tydlig som från doften och när den första vågen av frukt lägger sig träder en mer nyanserad och lite lugnare sida fram med apelsiner, aprikoser och mandarin, lite större maltprofil som på ett imponerande sätt mjukar upp och lämnar intryck av rostat bröd. Det är viktigt att inte glömma att säga att den är ordentligt besk och limeskal ligger när till hands. Karamel, kola och bröd rundar sedan av denna mäktiga upplevelse. Trots riktigt hög alkoholhalt på 10,2% känner jag inte alls av alkoholen. Munkänslan är mjuk och fyllig, kolsyran väldigt len.

Eftersmaken är mäktigt besk med massa lime, mango och grape.

wpid-20140822_185625_hdr.jpg

Vilken otrolig öl. Den här placerar sig i absolut toppskikt för amerikanska IP:or och DIP:or när det kommer till att vara välbalanserad. Fyllyg, ordentligt humlig, stor beska  och hög alkoholhalt som utan på minsta sätt känns spritig eller för besk. Wow! För mig är en 10:a en öl där det inte finns något jag vill ändra på. En öl kan vara otroligt god men om jag känner ”den här skulle mått bra av lite mer kolsyra” så tycker jag inte att det blir en 10:a. En 10:a är fulländad och här vet jag inte vad jag skulle vilja ändra på. Kanske skulle jag vill dricka den direkt från kranen på plats hos Avery.

9.5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s