DesignBrew – Flower Power Imperial Pilsner

Den sista av de öl jag fick av DesignBrew för ett tag sedan. Det är en imperial pilsner och det är en stil jag är rätt förtjust i. Det ska bli kul att prova och se hur den här står upp!

Ölet är ljust gult och vätskan är molning med viss transparans. Skummet är vitt och reser sig nästan två fingrar högt.

Styrka: 6,3%

Doften är fruktig och väldigt frisk. Mina tankar förs till svenska sommarfrukter såsom päron och äpplen. Det finns även halm, gräs, blommor och örtiga toner som jag gillar. Doften är verkligen frisk och påminner om en vårdag.

Smaken är lätt och frisk och påminner om doften. Päron, röda äpplen, persikokräm, och örter möts jag av först. Sedan kommer en lite brödig mitt och en tydlig beska. Trevlig upplevelse. Skön krispighet med en del citrusfrukter. Ölet är medel-fylligt och kolsyran är pigg och lite vass.

Eftersmaken är lätt beskt med citron, grape och halm i täten.

Överlag en riktigt trevlig pilsner. Jag gillar de tilltagna humlegivorna som ger en bra beska och trevliga blommiga och fruktiga inslag. Jag skulle vädligt gärna dricka den här till årets första grill 2015.

7/10

Flaskan var ett varuprov

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s