Smuttynose – Durty Mudseason Hoppy Brown Ale

Här kommer en recension av ett öl som släpptes i Aprilsläppet tidigare i år. Jag har inte riktigt varit i brown ale läge så den har fått stå och dra till sig vilket kanske skadar dess humliga sida men så kan det vara ibland!

Ölet är mörkbrunt men släpper genom en del ljus när det hålls upp mot en ljuskälla. SKummet är beige till färgen och väldigt tjockt och krämigt. Det är långlivat och det lämnas en hel del rester efter det medan det sakta faller ned i glaset.

Styrka: 8,4%

Det doftar otroligt gott om ölet. Sirapslimpa, nygjord espresso, lite bitter choklad, kladdkaka, och bakom de mörka mustiga dofterna gämmer sig lite apelsintoner. Mina tankar förs till en mustig och kraftig höstgryta.

Smaken är fyllig och den bittra, mörka chokladen slår till direkt. Sedan kommer lite brödigare inslag med vörtbröd, sirap, kaffe, samt aningar av vanilj. Här hade jag önskat något lite nötigare smaker den mörka chokladen tar lite väl stor plats men samtidigt är jag väldigt förtjust. Bred smak och jag tänker på en riktig höstdag i skogen med svampplockning och doften som förmultnande löv avger. Den beskrivs som en ”hoppy brown ale” och jag vet inte om den är så humlad (men det beror säkert till viss del av att den har stått ett tag hemma hos mig) men humlebeskan känner jag definitivt av. Jag gillar! Ölet är fylligt och vätskan len om än lite vassa bubblor.

Eftersmaken är lång ger choklad, rostade kaffebönor och rätt kraftig beska.

Riktigt god öl och det var en perfekt öl att ta en höstkväll som denna. Fylligt, mycket smak och jag gillar kaffe/ choklad/vörtbröds-combon. Vem gör inte det å andra sidan?

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s