PangPang – No It’s not…

…from India it’s from Hökarängen IPA.

Den sista av mina PangPang öl som jag recenserar. Det är en riktigt vass IPA från Hökarängen.

Ölet är bärnstensfägrat och vätskan är disig. Det vita skummet reser sig drygt två fingrar högt och när det sakta faller lämnas vissa rester. Kvar lämnas ett lätt skumlock.

Doften är typisk för sin stil med trevliga dofter av ananas, tall, passionsfukt och lite grapefrukt. Den känns välkomponerad med sina exotiska och fruktiga inslag som jag gillar och det finns något spår av något godis men vilket kan jag inte riktigt sätta fingret på.

Styrka: 7%

Smaken drar iväg ordentligt åt samma håll som doften med sin ananas, passionsfrukt och grapefrukt. Beskan är påtaglig men den snälla sötman och lite brödighet balanserar upp det på ett bra sätt .Jag känner aningar av vinbär och kanske till och med päron. Jag tycker ölet visar upp en snygg helhet och det finns något visst som påminner om en godis jag inte kan sätta fingret på. Överlag tycker jag ölet är välbalanserat och har hög hinkabilitet. Det känns välgjort.

Eftersmaken är rätt lång med medelstor beska.

Det är en riktigt bra IPA som Fredrik på PangPang har gjort. jag blir som vanligt positiv överraskad. Den sköna fruktigheten och lite godisaktigasmaken men som inte blir för tung, och trots sina 7% tycker jag det fungerar riktigt bra som törssläckare. Bra jobbat.

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s