Alesmith – Nut Brown

Detta är det populära och minst sagt kompetenta bryggeriet Alesmith:s Brown Ale. Bryggeriet är från USA och närmare bestämt Californien. Jag har haft turen och få en laddning med fem olika varianter och först ut blev brown alen som jag tyckte passade särskilt bra nu när hösten smyger sig på. Med tanke på producenten har jag minst sagt höga förväntningar!

Ölet jag häller upp är djupt mahogany till färgen och vätskan är helt klart. Det beiga skummet reser sig lite drygt ett finger högt och faller sakta ned. Kvar lämnas lite rester på glasets insida och tunt skumlock.

Styka: 5%

Ölet doftar intensivt av den söta härliga malten. Toffee blandas med lätta chokladtoner, kakao och aningar av kaffe. Det är en massa doften som sätter fart på min hjärna och det är sirap, vörtbröd, russin och kakor. Det är en gedigen och väldoftande höstöl.

Smaken är balanserad mellan jordiga humletoner och krämig choklad-kaffe-bröd-toner. Vörtbrödet känns närmast till hands men toffee, kakor, och sirap finns också i smaken. Den rostade malten gör sig påmind och bidrar med lite brända inslag. Ölen är väldigt krämig och vätskan len i munnen och fylligt. Det hela avslutas med en nötig och lite nougatig smak.

Eftersmaken är lång med nötter och lite rostad malt i smaken.

En grym höstöl. Jag är ett fan av stilen och det är en fröjd att dricka en riktigt bra brown ale på regniga höstdagar. Att sedan Alesmith står som producent blir jag inte direkt ledsen av kan jag erkänna. En brown ale i toppskikt!

8.5/10

Flaskan var ett varuprov

DSC_1293

wpid-20140908_183436.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s