Almanac Beer Company – Extra Pale Ale

Ytterligare en flaska ur min ”beer mail”. Det är San Fransiscobaserade Almanac Brewing Company som gjort ölen. Dom är flygande bryggare och har med andra ord inget eget bryggeri utan brygger på olika platser. De använder råvaror från lokala bondgårdar och har ett farm-to-table-tänk eller vad man ska kalla det. Jag har aldrig druckit något något från Almanac tidigare och jag misstänker att flaskorna inte är helt lätta att få tag på här i Sverige.

Ölet är orange med bärnstensdrag. Vätskan är molning och går inte direkt att se genom. Skummet är vitt och lätt och lämnar just inga rester efter sig i mitt glas.

Stryka: 6,8%

Doften känns väldigt pigg med fruktiga och exotiska inslag. Jag känner pigga toner av apelsiner och lime framförallt mandarin. Citrusfrukterna står verkligen i fokus och det är inte så konstigt med tanke på att den är bryggd med mandariner. De exotiska tonerna förlängs med toner av ananas,  grapefrukt och blodapelsin. Ölet känns friskt humlat och det bidrar med toner av tall och friskt gräs. Det finns lite doft av godisnappar och mariekex. Ölet känns väldigt friskt och fräsch.

Smaken fortsätter på ett riktigt bra sätt i samma spår med citrusfrukter i form av mandarin, apelsin och grapefrukt. Här finns större beska än vad jag hade väntat mig men på ett väldigt positivt och överraskande sätt. Lite aprikos, örter och honung avslutar sedan denna frukiga och humlebeska dryck. Att säga att ölet känns välbalanserat är ingen underdrift. Ölet är mellanfylligt och vätskan är len och kolsyran ”pigg”.

Eftersmaken är medellång med lite godisaktiga inslag och rätt stor beska.

Jag upplever ölet som otroligt humlepiggt och med massa trevliga inslag från citrusfrukter och lite kexinslag. För mig är den en fullträff både till doft och smak. En välbalanserad och välhumlad öl som jag gärna skulle se mer av på hyllorna här!

Betyg: 9/10

wpid-20140905_172754.jpg

Flaskan var ett varuprov

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s