De Struise – Westoek Flemish Triple Ale

En av de ölen jag handlade på plats hos De Molen var denna De Struise Westoek flemish triple ale. Jag fullkomligen älskar belgiska tripplar (den går dock som belgian strong ale på ratebeer.com) och jag har hittills inte blivit besviken av De Struise. Det borde lova gott? €3.50 betalade jag för den här.

När jag öppnar flaskan får jag en smärre chock och det fullkomligen väller ut skum, jag är snabb med att sätt in glaset under flasköppningen men runt minuten väller det ut skum. Det tar ett par minuter innan jag lyckas få ner flaskans innehåll i glaset. Jag hoppas att det har med en skakig flygresa att göra och att det inte är något fel på ölen.

Ölet som jag berättade skummade ordentligt så det blev massor av skum som tog lång tid på sig att lägga sig men när det hamnat under kontroll blir det ett krämvit finbubbligt skum kvar. Färgen är orange och helt grumlig. Inte så konstigt då hela jästfällningen i botten följde med upp.

Doften är somrigt inbjudande med stora givar apelsinfrukt och apelsinskal, doften är kryddig och varm på något sätt. Koriander, jäst, halm örter och lite blommor och humle skapar en inbjudande och somrig upplevelse.

Smaken är precis som smaken bred i smaken med mycket apelsin, koriander och örter. Smaken drar starkt åt jästigheten eftersom all från flaskans botten följde med upp. Den hämmar det övriga ölet att komma till sin fulla rätt tyvärr! Jag vet inte om det är jästen som förstör men jag tycker att den drar lite åt ett spritigt håll. Munskänslan är dock len och jag upplever det so ett fylligt öl.

Eftersmaken lämnar apelsiner, lite lime, jäst och örter.

Tyvärr verkar flaskan ha lidit ordentligt av hemresan för drygt en månad sen. Utgår jag ifrån min flaska så säger jag att jag känner inte riktigt att De Struise har funnit balansen här och jästen och alkoholen får lite för stor plats. Annars är jag väldigt förtjust i örterna och apelsintonerna. Tyvärr blir det inget höjdarbetyg. Det vore roligt att få prova en till flaska.

4/10

wpid-20140827_202217_hdr.jpg

Annonser

En reaktion till “De Struise – Westoek Flemish Triple Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s