Samuel Adams Rebel IPA

Jag fick en låda av Galatea med lite nyheter och kommande släpp och här är en utav de som jag fick. Ölet finns att beställa på Systembolagets hemsida. Samuel Adams brukar alltid leverera stabila öl. Jag blir dock lite oroad över att den har drick-innan-datum i augusti 2014. Vi får se hur den håller upp!

Utseende: Ölet är guldfärgad och vätskan är helt klar. Det bildas ett luftigt vitt skum som snabbt faller. Det lämnas just inga rester efter skummet.

Doft: Det doftar lätt och enkel om den här. Imga komplexa och svåra dofter utan snarare mer brödiga toner som toppas med lätta humledofter i form av passionsfrukt, ananas och lime. För att vara en västkust-IPA är det förvånansvärt lite humledrag i doften.

Styrka: 6,5%

Smak: Den lite anonyma doften följs upp med en lite mer smak. Inte alls så västkustigt som jag hade hoppats på utan snarare lite östkust. Mer maltigt än humledominerat. Rostat bröd, apelsinmarmelad, mango och en trevlig beska som rundar av. Vätskan är aningen vass och medelfylligt.

Eftersmak: Eftersmaken är medellång med en lite sträv beska som gröna bananer.

Betygsmotivation: Ölet är helt ok på sin höjd. För att vara en västkust-IPA hade jag önskat mig betydligt mer humlebeska och drag men det är snarare makten som står i fokus. Men samtidigt så gick flaskan jag fick ut i augusti 2014 så den går på sista sucken. Fräsh kanske den erbjuder mer. Jag kan dock tänka mig att det är en bra introduktionsöl till Craft beer-scenen.

Betyg 6/10

Flaskan var ett varuprov

wpid-20140919_204918.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s