Mitt besök Stockhom Beer del 2

Det blev tyvärr ett hål i min mässa som känns väldigt tråkig i efterhand. Jag hade planerat att köra importörer och mer internationell öl första dagen för att sedan köra rent svenskt andra dagen. Men det blev lite omplaneringar med familjen så riktigt så blev det inte. Det känns därför väldigt tråkigt att missa alla sköna svenska utställare som Oppigårds och CAP för att bara nämna två. Jag hoppas därför att det blir bra uppslutning här i Örebro så jag får en ordentlig chans att stanna till hos bryggerierna. Så kan det vara!

Över till vad jag faktiskt gjorde mer under dagen. Jag fortsätter direkt från mitt förra inlägg. Jag laddade upp med lite mat och en kopp kaffe för att orka traska runt på mässgolvet en sväng till.

wpid-20140925_170814.jpg

Ett stopp hos Cask Sweden som bland annat marknadsför BrewDog blev det såklart. Där såg jag ett bekant ansikte i form av Magnus som jag tidigare intervjuat för bloggen. Han är hemmabryggare (http://www.twigalleyfour.se/) och driver även barexperten.se. Roligt med ett bekant ansikte så jag blev kvar där en stund. Jag drack bland annat den riktigt bra Love Child no4 från Boulevard Brewing. Jag drack även Anchor:s Saison spring ale som var en lätt och fräsch med trevliga citrusinslag. Jag kan tänka mig att det är en riktigt trevlig öl i solen. Står man vid importören som plockar in BrewDog måste man såklart även dricka deras öl. Tre varianter blev det, Mashtag; en öl som communityn röstade fram, det blev en imperial red ale som vad väldigt trevlig. Riktigt roligt koncept där ölstilen, malten, humlevalen och etiketten röstas fram. Black Jaques som på något paradoxalt sätt är en saison. Fast inte riktigt. Eller vad man skall säga. Ölen är en saison, som är svart, och som lagrats på ekfat som använts till rödvin. Inte din vanliga saison men helt klart spännande och jag gillar när det slits i ölstilarna. Sist ut var Paradox Heaven Hill, en mäktig imperial stout på 15% som legat på Heaven Hill bourbonfat. RIktigt fyllig, komplex och värmande.

Wicked Wine fick sig även en visit och dom hade besök från Camden i form av två tjejer från Camden Town Brewery vilket var trevligt på en annats rätt mansdominerad mässa. Vi pratade lite öl och jag provade deras pilsner och imperial pilsner samt deras Ink stout. Jag blev imponerad av deras stout och jag gillar verkligen att den var på 4,4% och inte imperial-varianten med högre alkoholhalt som det har varit mycket med på sistone. Mer öl med lägre alkohol är en trevlig trend. Trots den låga alkoholhalten så var det ordentlig smak här. Det är en nitro stout vilket ger en väldigt krämig och len känsla. Jag gillar.wpid-20140925_142943.jpg

Överlag var jag väldigt nöjd med min dag och ölen jag drack. Mässan kändes väldigt slipad och välplanerad i år. Bra jobbat!

Det rundar av del två om Stockholm Beer & whisky.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s