Oktoberfestöl del 1 Hofbräu

Innan vi drar igång så vill jag berätta snabbt att när jag recenserar säsongsöl (som t.ex. påsk, jul eller oktoberfestöl) ger jag betyg 1-5 och inte 1-10 som vanligt. Lättast att förklara varför är för jag bedömmer hur bra och god säsongsöl det är. Ett perfekt julöl får en 5 men kanske normalt inte skulle få en 10. Jag försöker på något sätt hålla isär de två.

Först ut i min miniprovning är Hofbräu Oktoberfestbier. Ett tyskt oktoberfestöl från München, och naturligtvis bryggt enligt Reinheistgebot. Jag är sen ute med mina recensioner men jag har inte riktigt haft tid tyvärr.

Utseende: Ölet är ljust gult och vätskan helt klar. Det vita skummet reser sig två fingrar högt i mitt glas och är långlivat, kvar lämnas lite rester längs glasets insida.

Styrka: 6,3%

Doft: Doften är lätt och frisk. Pilsnermalt med lätt blommighet, lite kryddor, ljust bröd och örter.

Smak: Smaken är väldigt enkel och nästan lite enspårig. Lätt brödighet med inslag av citrus och honung. Känns lite för ren och ”urtvättad” i brist på bättre ord. Det finns mer att önska här.

Eftersmak: Eftersmaken ligger kvar med lite brödiga toner tillsammans med citrus och örter.

Inte speciellt spännande öl varken till smak eller doft men passar säker dom som föredrar mer typisk svensk starköl.

Betyg: 2/5

Imorgon blir det Samuel Adams oktoberfestöl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s