Oktoberfestöl del 3 – S:t Eriks

Jag vill snabbt påpeka om du inte läst dom andra inläggen om säsongsöl att jag använder skalan 1-5 och inte 1-10 som normalt. Det är för jag försöker hålla isär säsongsölen då en riktigt god julöl kan vara en 5:a men normalt kanske inte en 10.

Svenska S:t Eriks brukar göra säsongsöl och i våras blev jag riktigt positivt överraskad av deras påsköl och jag gillade även deras julöl.

Utseende: Rödbrun färg och vätskan är helt klar. Skummet är cremefärgat, finbubbligt och långlivat. Det lämnas en del rester efter sig när det sakta faller.

Styrka: 5,3%

Doft: Utav de tre i testet hittills är det den här som överraskar mest. Mer vaken och fräschare doft. Brödiga dova toner som livas upp av mer fruktiga toner av torkad aprikos, lite dadlar och citrus av apelsin och mandariner.

Smak: Trevliga citrustoner som blandas med mer dova smaker av knäckebröd och sirapslimpa. Lite örter och torkad frukt ger en trevlig helhet.

Eftersmak: Aningen beska som ligger kvar tillsammans med citrustoner och bröd.

Trevlig öl som ger en bra intryck både doftmässigt och smakmässigt. Egentligen ingenting att klaga på och kan tänka mig att ölet passar bra till en god stek eller gryta.

Betyg:4/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s