Victory – DirtWolf Dubbel IPA

Här kommer en recension på en av flaskorna jag köpte i septembersläppet. Det är en dubbel-ipa från Amerikanska Victory som gör många bra öl. Det ska bli intressant och se hur väl den klarat resan över till Sverige, Sierra Nevadas Fresh Hop hade t.ex. inte gjort det.

Utseende: Ljust halmgul. Vätskan är helt klar och skummet vitt. Det reser sig drygt ett finger högt i mitt lilla glas och lämnar lite rester efter sig.

Styrka: 8,7%

Doft: Riktigt aggressiv och läcker doft. Det doftar som kraftigt av bitter grapefrukt, lime, tall och citron. Det är verkligen stor citrusdoft som jag först  känner. Bakom den första och explosiva doften finns lite lugnare örtiga och honungsaktiga dofter.

Smak: Precis som doften är den riktigt aggressiv och häftig till smaken. Det är nästan som att bita i en lime och jag gillar det. Jag tycker faktiskt att den känns rätt fräsch och pigg, är det någon mer som känner samma? Markerad beska och de tropiska frukterna är onekligen närvarande, ananas, mandarin, citrusfrukter, och lite mango. Vätskan är aningen vass tillkolsyran och ölet upplevs rätt lätt.

Eftersmak: Lång eftersmak med markerad beska med ananas och lime.

Betygsmotivation: Riktigt kraftig dubbel-ipa med ordentligt drag. Jag tycker det känns som att den har klarat resan till Sverige bra vilket känns kul. Den erbjuder mycket smak och och vargen på etiketten sätter ton för ölen. Den är aggressiv.

wpid-1413204350421.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Victory – DirtWolf Dubbel IPA

  1. De två jag köpte hade fällningar som simmade runt i flaskan, vet inte om det ska vara så men jag verkar vara ganska ensam om det.
    Smaken var det däremot inget fel på 🙂

  2. Bra med mycket och vass kolsyra 🙂
    Håller med om det mesta, så även besvikelsen över Sierra Nevadas Fresh Hop Southern Hemisphere. Pratade med Wicked Wine och det blev flera förseningar på leveransen. Skulle varit ute på hyllan 1/8. Tycker ändå inte det är ok, måste gå att få hit öl snabbare än nästan 4 månader…

    1. Tack och kul att höra 🙂 Ja den var inte på sitt bästa humör. Om ölen heter ”fresh” så ska den vara det, annars kan det nästan vara för mins skull. Då kan man nästan satsa på något annat tycker jag 🙂 Men jag vet inte riktigt hur distributionen och frakten funkar till Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s