Thornbridge – Jaipur

Den här ölen har funnits på Systembolaget tidigare men nu har den lanserats i ett mindre format, nämligen 33cl flaska istället för 50cl. Dyrare literpris men jag tror att den lägre kostnaden kan intressera fler.

Jag har druckit den här förut men inte recenserat den så när den var med i en låda jag fick så tänkte jag att det var dags att recensera den.

Utseende: Ljust gul och vätskan är disig. Ett vitt skum som reser sig två fingrar högt faller ned utan att lämna några rester efter sig.

Styrka: 5,9%

Doft: Pigga humledofter med främst citrusfrukter är det första som slår mig. Citron, lime och lite ananas, och lätt blommighet. Helt klart fräsht och bra.

Smak: Smaken erbjuder en trevlig smak med citrusfrukter och lime. Den ljusa och lätta maltbasen gör att ölet känns lätt men samtidigt balanseras den markanta beskan upp på ett bra sätt. Jag gillar lite ljusare india pale ales så den här faller mig i smaken. Det hela rundas av med aningar av sirap och halm. Ölet är lätt till känslan och kolsyran aningen vass på ett friskt sätt.

Eftersmak: Rätt lång eftersmak av citrus och honung.

Betygsmotivering: Riktigt trevlig IPA som erbjuder en trevlig beska med citron och lime. Välbalanserad och god. Bra IPA att introducera för någon som inte vill ha det allra beskaste och extremaste. Den här kör jag även som guldkorn!

wpid-1413556483565.jpg

Flaskan var ett varuprov

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s