Lagunitas Little Sumpin’ Extra Ale

Lagunitas är ett amerikanskt bryggeri kända för sina öl med stor humleprofil. På Systembolaget finns t.ex. både deras pale ale & deras dubbel-IPA. Little Sumpin’ är också en dubbel-IPA, precis som Maximus som är riktigt bra! Jag tror inte jag har druckit en Lagunitasöl som jag blivit besviken på. Det är inte illa!

Utssende: Ljust guldfärgad öl, vätskan är helt klar och det vita skummet reser sig drygt två fingrar högt. Det är långlivat och kvar lämnas mycket rester.

Doft: Tropiskt och härligt! Klassiska ananas, grapefrukt, mango, lime och lite physalis. Citrusdofter såklart och med en lätt maltigt bakgrund som ger lite kex, kakor och rostat bröd. Den känns den väldigt inbjudande och välbalanserad trots stor exotisk doft.

Styrka: 8,5%

Smak: Inte fullt så fruktig som jag väntade mig med tanke på doften utan här får dragen åt kex och rostat bröd lite större plats. Ändå är det en riktigt trevlig exotisk kombo med alla de trevliga mango, grape och ananassmakerna. Det är en riktigt publikfriare det här! Vätskan känns mjuk med pigg kolsyra och lätt och välbalanserad kropp. Otroligt bra balans mellan den stora beskan och de mjukare smakerna.

Eftersmak: Lång eftersmak där lime och mango ligger kvar.

Betygsmotivation: Otroligt bra och välbalanserad öl. Lagunitas levererar alltid, och det här är inget undantag. Jag gillar den verkligen! 

wpid-1413794419281.jpg

wpid-20141018_203908.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s