Summer Wine – Oregon west coast pale ale

Här kommer en recension på en av de ölen som kom i en låda till mig. Ölen släpptes bland de små partierna och finns fortfarande att få tag på. Jag drack två öl från bryggeriet på Stockholm beer som jag tyckte var bra, så vi får se vad den här har att erbjuda!

Utseende: Guldguld klar vätska med ett vitt skum som reser sig drygt ett finger högt. Skummet som sakta faller lämnar lite rester efter sig.

Styrka: 5,5%

Doft: Lätta humlearomatiska dofter, lite citrus, kiwi, fläder och ananas med aningar av kakor i bakgrunden. Jag tycker dock att det ligger ett lite dammigt och trött skynke över ölen och det finns toner av disktrasa där.

Smak: Lätt fuktigt med tydliga drag av citrus. Bitter lime, mango och lite ananas. Även här störs jag av dammigheten. Ölet känns inte direkt piggt eller fräsht. Markerad beska, aningen vassa bubblor och lätt kropp

Eftersmak: Relativt kort eftersmak men erbjuder en del beska.

Betygsmotivering: Ett öl som känns lite för trött. Jag har bäst före datum om två veckor vilket verkar avspegla innehållet. Ölet som släpptes på systemet hade en annan etikett så den varianten var nog färskare, men jag blev inte riktigt imponerad där heller. Helt ok på sin höjd men erbjuder ingen större upplevelse.

wpid-1413970201311.jpg

Flaskan var ett varuprov

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s