Amager/ Grassroots – Shadow Pictures

I lördags bryggde jag tillsammans med min bryggarkompis en kaffestout. Bryggdagen gick smärtfritt och under den långa mäsken (2h) så passade vi på att dela på en öl. Valet föll på Amager och Grassroots/ Hill Farmsteads sammarbetesöl Shadow Pictures, och jag passade även på att skriva en kort recension. När jag lade upp bilden på ölet på instagram så fick den riktigt mycket lovord, så jag har rätt höga förväntningar måste jag erkänna!

wpid-20141025_162350.jpg

Utseende: Guldaktig färg. Ett vitt fluffigt, finbubbligt skum som reser sig fingrar högt. Skummet är långlivat och lämnar mycket rester efter sig.

Doft: Kraftig humledoft! Stora citrusdofter, mango, lime, och ananas, väldigt, väldigt tropisk och här är det verkligen humlen som dominerar!

Styrka: 8%

Smak: Massa tropiska smaker med ananas, lime, mandarin och mango. Stor beska som tillåts att ta plats. Det är en ordentligt och bra fruktkombo! Väldigt trevlig med en dubbel-ipa som kör all in på humlen och låter bli dom lite kakigare, karamelliga och sötare smakerna. Jag gillar! Otroligt mjuk munkänsla och ölet känns fylligt.

Eftersmak: Låg och trevlig eftersmak med stor beska.

Betygsmotivering: Det här är en riktigt tropisk fruktbomb och om du gillar dina india pale ales och imperial india pale ales riktigt humliga med massa frukt och stor tropisk smak och där malten och maltsötman tar ett steg tillbaka tror jag verkligen att du kommer gilla den här. Jag tycker den var riktigt god och jag uppskattade verkligen hur len den var trots relativt hög alkohol och den stora beskan. Välbalanserad och bra. Mina förväntningar infriades!

wpid-1413794419281.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s