Founders – Curmudgeon

Intresset för julöl är verkligen stort, och det är roligt när bloggen är välbesökt! Hoppas alla som läst på sistone hänger kvar och vill läsa mer om öl och hembryggning.

Amerikanska Founders är riktigt populära och det är ett bryggeri som till skillnad från många andra landsmän satsar mer på en perfekt maltsammansättning, snarare än den perfekta humlekombinationen. Lite mer klassiska i många av sina öl och det gillar jag, speciellt så här under senhösten. 

Utseende: Ölet är brunaktigt till färgen och vätskan molning. Skummet är varmvitt och reser sig bara något finger högt i mitt glas. Det lämnar inga rester efter sig medans det faller ned.

Styrka: 9,8%

Doft: Det doftar sött och gott om ölet. Founders kan verkligen göra snygg öl och den här är inget undantag. Söta toner med russin, sirapsbröd, vanilj, cola, ekträ och körsbär. Mjukt, lent och inbjudande.

Smak: Väldigt mjuka smaker, vanilj, toffee, sirapsbröd, aningar åt aprikos och russin. Alkoholen är värmande och påminner lite om bourbonhetta. Toffee, lönnsirap och maltig söthet. Otroligt lent och välbalanserad. Mjuk och lättdrucken. Vätskan är len och ölet är väldigt fylligt. Välbalanserat är ledordet.

Eftersmak: Lätt beska tillsammans med ek, vanilj och toffee.

Betygsmotivering: Otroligt välbalanserad och mjuk öl. Den här erbjuder massa smak och fatlagringen erbjuder en extra dimension med sin vanilj, toffee och värmande. Jag giller den här och den passar perfekt till höstvärmen. 

wpid-1413794419281.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s