Uppföljning av kaffestouten

För en och en halv vecka sedan bryggde vi en kaffestout hemma hos mig. Bryggningen gick hyfsat smärtfritt. Kylväskan som jag försökte bygga om till en MLT krånglade och satte igen. Jag misstänker att jag var för snål med mitt filter och gjorde ett för litet, för flödet ville inte komma igång ordentligt. Den är nu skrotat och jag har istället beställt en Igloo cooler á 5 gallons (18,9l) och falskbotten och allt där till. Jag kommer skriva ett eget inlägg om just den och ta bilder när den plockas ihop. 1060kr med frakt (plus tull) till Sverige landade det på. Enligt postens tracking borde den vara framme imorgon! Jag har även beställt lite malt som ska få inviga kylväskan när tillfälle ges. 

wpid-img_20141025_123701.jpg

Åter till kaffestouten. Enligt receptet skulle kaffe tillsättas efter 4 dagar i jäshinken. Jag kollade på nätet och att kallbrygga verkar vara det bästa sättet. Vi köpte lite lyxigare kaffe och kallbryggde genom att mäta upp vatten och kaffe i en burk. Eftersom det skulle ner i ölen var vi extra noggranna med hygienen så allt desinficerades ordentligt. Sedan ”bryggde” vi det i kylskåpet under 24h med omskakningar när jag gick förbi. Sedan silade jag kaffet genom ett kaffefilter och tillsatte det sedan ner i ölet så försiktigt jag kunde för att undvika eventuell oxidering. Nu är det bara att vänta på buteljering och sedan några veckor till innan vi får provsmaka vårt alster.

wpid-20141030_121845.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s