Amager/ Grassroots – Black Nitro

Ytterligare en öl från riktigt bra Amager, jag recenserade Shadow Pictures för inte så länge sen och den gillade jag skarpt. Precis som den är det här en sammarbetesöl med Grassroots. Vad tycker ni om stilen black IPA förresten? Väldigt i ropet för ett tag sedan men nu har det lugnat ner sig lite…

Utseende: Kolsvart färg som släpper genom lite ljus när den hålls upp mot en ljuskälla. Skummet är beige och reser sig tre fingrar högt i mitt IPA-glas. Skummet är riktigt långlivat och det lämnas en hel del rester efter det.

Styrka:7,5%

Doft: Jag gillar att bli lurad av ögat. Den svarta ölen doftar blommigt, citrusfrukter såsom apelsin och lite citron, ananas och mango finns även där. Mjuka dofter med extremt lätt doft av diskmedel.

Smak: Främst slås jag av grapefrukt, ananas och lime. Lite vassare beska än vad jag upplevde doften. Trevligt. Den svarta färgens inverkan lyser först helt med sin frånvaro men efter den initiala humliga och fruktiga inslaget kommer lite bitter kakao och mörkt bröd.

Eftersmak: Det är först här användandet av den mörka malten ger sig till känna. Mörk choklad och lite kaffe blandas med limetoner.

Betygsmotivation: Riktgt bra black IPA. Dock är jag inget stort fan av stilen som sådan. Jag är lite delad över att tillsätta det svarta. Att få en humlig öl att se svart ut, utan att ta smak känns lite önödigt. Med det sagt måste jag ändå säga att jag gillar humletonerna och jag imponeras över hur välbalanserad den är och vad väl Amager & Grassroots har lyckats få den svarta färgen utan att ta med sig de mörkare smakerna.

wpid-1415284879536.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s